Különleges étel, melyet az áfonya és napraforgómag varázsol igazán finommá. Szeretek kipróbálni új ételek és ízeket, vagy csak aminek spontán jó a neve. Ez pontosan ilyen. Nem a megszokott fűszerek és nem a megszokott kombinációk. Könnyen elkészíthető, csupán a sütési idő kicsit hosszú, de abszolút megéri!
. 1 ½ száraz bagett(kb.350gr),
. 140gr vaj + a forma kikenéséhez
. 2 kicsi v. 1 nagyobbacska vöröshagyma,
. 2 közepes alma,
. 150ml zöldségleves,
. 2 tojás,
. 100gr aszalt vörösáfonya
, 100gr napraforgómag
. 100gr aszalt vörösáfonya
, 100gr napraforgómag
. 2 tk fokhagyma por,
. ½ tk paprikapor,
. ½ tk római kömény,
. ½ tk őrölt gyömbér,
. ¼ tk szerecsendió,
. só+bors ízlés szerint,
1, Enyhén kivajazzuk az edényt.
2, Lassú tűzön megolvasztjuk a vajat. Ha elolvadt a kis tálba önts bele, add hozzá a fűszereket. Ezután dobáld bele az apróra vágott hagymát és almát, úgy keverd, hogy mindegyik darab szószos legyen.
3, Öntsd bele az edénybe és add hozzá a száraz kenyérdarabokat (készítés előtt egy nappal kockázd fel a bagettet és egy éjszakára hagyd a konyhában, hogy kellőképp száraz legyen) és a felvert tojásokat. Ismét kavard össze, hogy most már a kenyérdarabkák is bevonva legyenek. Önts bele egy kevés zöldséglevest, nem szükséges az egészet, csak amennyit szükségesnek látsz. Szórd meg aszalt áfonyával és napraforgómaggal.
xo, Adri,
recept innen: www.abeautifulmess.com, recipes
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése