Ezt a desszertet anno még cupcake formában készítettem el először, az apró csokis muffin közepén karamellöntet s tetején a karamellás mascarpone.(Idővel ez is megsütve és posztolva lesz, picit mesterkéltebb kivitelezésben, mint amilyen az első volt!)
Karamellás csokitorta grillázzsal
Csokis tortához (18cm tortaforma)
*175gr liszt
*150gr barna cukor
*1 tk. sütőpor
*csipet só
*2,5 ek. kakaópor(min. 20%)
*1/2. tk. szódabikarbóna
*2 tojás
*75ml repce vagy ételolaj
*75ml tej
3, Süsd 180°C-on kb. 30p-ig vagy tűpróbáig egy 18cm átmérőjű kivajazott tortaformában.
4, Miután megsült, hagyd a formában néhány percbe és azután hagyd kihűlni a formából kivett tortát.
A krémhez
*500gr mascarpone
*50gr porcukor(ízlés szerint)
*1 adag karamell öntet(ízlés szerint)
*45gr. durvára aprított mogyoró
1, Egy közepes tálba öntsd bele a mascarponét és ízlés szerint szitálj hozzá porcukrot, ezután keverd bele a durvára aprított mogyorót.
3, Vágd félbe a tortát. Kend mindkettőt tetejét a krémmel és helyezd őket egymásra.
Grillázshoz
*75gr kristály cukor
*50gr. durvára aprított mogyoró
1, Karamellizáld a cukrot az előbb leírtak szerint, de most nem kell hozzá a habtejszín. Ha a cukor elérte a kellő színt, szórd bele a mogyorót és keverd össze. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tálcára öntsd vékony rétegben. Hagyd kihűlni, majd törd apróra és díszítsd fel vele a tortát.
A tortát hűtőben tárolhatod néhány napig, az összeillesztés után azonnal fogyasztható, nem kell várni az egyéjszakás ízházasodásra!:)
Enjoy!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése