2015. június 13., szombat

Fehércsokis sajttorta erdei bogyósokkal

-Sajttorta és fehércsoki együtt? Te most viccelsz?- fakadt ki öcsim, mikor a hátam mögé somfordált a konyhában. Éppen az olvasztott fehércsokoládét kanalaztam bele a mascarponés-krémsajtos habtejszínes tálba, mikor meghallottam az elismerő vallomást. Kedves. Őszintén. 
 Eleinte kicsit ódzkodtam annak a gondolatától, hogy a sajtkrémet használjam fel egy torta alapanyagaként. Az első harapás kellemes, a második ez isteni, s a harmadik falatnál már pedig a "nem érdekel a fogyókúra ide az egésszel" féle gondolat juthat az ember eszébe, legalábbis én így hódoltam be ennek a sütinek. 
-Ühm egész jót hoztál össze, de legközelebb valami hagyományosabbat, mondjuk kakaós csigás tortát süss! Tudod, a kedvencemet!-véleményezte öcsém ujjait nyaldosva másnap, s laza mozdulattal felkapott egy nagyobb szeletet és kirohant a konyhából. 
Elsőre tán nehézkesnek tűnik, ám egyik előnye, hogy nem kell sütni, csak a hűtőbe kell dobni néhány órára vagy éjszakára. 

Fehércsokis sajtottarta erdei bogyósokkal (18cm-es tortaformához)


A tésztához:                                      
* 200gr natúr győri édes keksz       
 *100gr olvasztott vaj                         
A krémhez:                                       
 *300gr mascarpone                           
 *150gr natúr krémsajt                       
 *250ml habtejszín                               
 *1ek. expressz zselatin fix                  
 *250gr bogyós gyümölcs                    
(lehet fagyasztott is, de frissen a legjobb) 
 *50gr porcukor (ízlés szerint)          
* 400gr fehércsoki                              
1, Turmixgépben daráld össze a kekszeket, a gépből kivéve pedig keverd össze olvasztott vajjal. A masszát nyomkodd bele egy 20cm átmérőjű tortaformába és helyezd a hűtőbe kb. 1órára.
2, Amíg hűl a fridzsiderben az alaptészta, keverd össze a krémet: a krémsajtot először a mascarponéval utána a habtejszínnel keverd össze. Szórd hozzá a zselatin fix-et. Öntsd hozzá a ne túl meleg olvasztott fehércsokit. Alapos kevergetés után porcukorral ízesítsd tovább és végül add hozzá a gyümölcsöket, néhányat tégy félre díszítésképp.
3, Az egy óra elteltével vedd ki a tortaformát (amiben a kekszmassza van)és óvatosan öntsd rá a sajtkrémet, a tetejére a félretett gyümölcsöket helyezd. 
4, Hagyd a hűtőben néhány órára vagy éjszakára, dermedésig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése