2015. június 13., szombat

Fűszeres guba

Első főzőcskézős élményemhez kapcsolható ez a recept, még 2013. egyik augusztusi napján készítettem el csak úgy, szórakozásból. Mondanom sem kell, imádtam ezt a könnyű kis fogást összedobni! ( A képeken is látszik, hogy kissé amatőrebbek, de mentségemre szóljon, mindenki így kezdi)
Különleges étel, melyet az áfonya és napraforgómag varázsol igazán finommá. Szeretek kipróbálni új ételek és ízeket, vagy csak aminek spontán jó a neve. Ez pontosan ilyen. Nem a megszokott fűszerek és nem a megszokott kombinációk. Könnyen elkészíthető, csupán a sütési idő kicsit hosszú, de abszolút megéri!
A hozzávalók:
. 1 ½ száraz bagett(kb.350gr),
. 140gr vaj + a forma kikenéséhez
. 2 kicsi v. 1 nagyobbacska vöröshagyma,
. 2 közepes alma,
. 150ml zöldségleves,
. 2 tojás,
. 100gr aszalt vörösáfonya
, 100gr napraforgómag
. 2 tk fokhagyma por,
. ½ tk paprikapor,
. ½ tk római kömény,
. ½ tk őrölt gyömbér,
. ¼ tk szerecsendió,
. só+bors ízlés szerint,






1, Enyhén kivajazzuk az edényt.
2, Lassú tűzön megolvasztjuk a vajat. Ha elolvadt a kis tálba önts bele, add hozzá a fűszereket. Ezután dobáld bele az apróra vágott hagymát és almát, úgy keverd, hogy mindegyik darab szószos legyen.
3, Öntsd bele az edénybe és add hozzá a száraz kenyérdarabokat (készítés előtt egy nappal kockázd fel a bagettet és egy éjszakára hagyd a konyhában, hogy kellőképp száraz legyen) és a felvert tojásokat. Ismét kavard össze, hogy most már a kenyérdarabkák is bevonva legyenek. Önts bele egy kevés zöldséglevest, nem szükséges az egészet, csak amennyit szükségesnek látsz. Szórd meg aszalt áfonyával és napraforgómaggal.


4, A sütőbe helyezés előtt fedd le az edényt alufóliával. Tedd be a sütőbe 210°Cra 30pre. A 30p elteltével vedd le a fóliákat és helyezd vissza további 30-35p csökkentve a hőfokot 190°Cra.

xo, Adri,


recept innen: www.abeautifulmess.com, recipes 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése