2015. augusztus 7., péntek

Minimum egy kötőhártyagyulladás: Saimaa tó

De megérte. (Es egy külön posztot is megérdemel, eredetileg a holnapi Jurassic Rock Festivallal akartam egybe publikálni. )Vagyis nem kell cipelnem magammal ezt a nyavalyát, "a végem van" pihegös elözö estémet leszamitva. Betonszervezet ez, petyhüdt testtel khmm...
Elsö körben nem igazán értettem az ut miértjét, csak Saimaa-t hajtogatta szüntelenul Markku, a galéria megnézése után is róla beszélt, tökéletes idö erre. Amugy elég cudar volt, a szél sem maradt rest, elképzelni nem tudtam mire értette. Feltéve, ha egy brit áradozik erröl. 
A Saimaa tóról a lexikon és a wikipédia szerint annyit kell tudni, hogy: Finnország legnagyobb tava (persze itt Mikkeliben is lehet szelni a habjait) egyik nagy elönye, hogy elég sok városba el lehet jutni hajoval. Hátránya pedig a fodrásztol épp hajlakk atmoszszférával kijött hölgyek rémálma. Nem igazán érdekelt ez az aprocska tényezö, csak a környezet, nem érdekelt, hogy a szemgolyóm másodpercek lefolyása belepottyan a tóba és az egyik önelégült sirály csöreben látom majd viszont. Es dobálom kaviccsal, hogy kérem szépen vissza.

Jobbra, balra, fel s ala mozgott a hajó s vele együtt a gyomrom,
 hálistennek jol viselkedett és nem kellett megfüszereznem a to (v)izét

Es majnem elfogadható lett volna..
egy fotós banda valószinüleg kibelezne emiatt...ök is igy kezdték
és mentségemre szóljon a szél, a sebesség és még egy kis szélvihar 

Totál megszokott kép Mikkeliben.
Csak egy picikét nagyobb hajókkal utaznak, mint otthon, a Körösön.


 Kezdek megbékélni velük...ugyahogy

Habocskás textura szerelem
A visszautnál jobboldalt egy szálloda ébenfekete ablakai bámultak. Mintha suttogtak volna a széllel együtt. Balladákat a vendégekröl, tragédia és happy end történetekröl. Oo Istenem, ha azok az ablakok beszélni tudnának! Látták a kül- és belvilagot, hajthatatlan vándorokat, fekete teát szürcsölgetö arisztokratákat, széntöl mocskos munkásokat vagy épp opálos kósza lelkeket. Egy biztos: évszázadokat felölelö, eredeti grimm mese kategoriába sorolhato életutak ragadtak bent a hotel rejtélyével együtt. Ugyanis az elado tábla takarja el a neves cimert. Elado hotel? Tegye fel a kezét, aki hallott már ilyenröl!
 Mire nem jó 75-300mm objektiv...nyaralo, pontosabban mökki.
A Saimaa to közel 14000 szigettel tartja a csucsfrontot, ahova aprobb mökkik, horgászhelyek vagy eldugott zugok találhatoak. Ingyen bérbeveheted, a sirály se fog rádacsarkodni csak a lazulás es a halotti, ámde nyugtato csend van veled.

Hello Kenkävero! 
A pompadour-rózsaszin ház (egyébként étterem és iroda) melletti épületben, 
a pékségben dolgozom épp. Amit élvezek, ámbár a reggeli pékségpolc feltöltéses illata helyettesiti az ebédemet. Büntudat nélkül. Segédkeztem a konyhán is, ami annyiból állt, hogy a temérdek-brutálgusztusos elcsámcsogott tanyért pakoltam/mostam el. Aznap nem ettem. Vacsorát se. Enyhén megpörkölt ujjbegyekkel (a közel 60fokos edények pakolasa és egy mosási menet 1perc ezt szorozd meg min. 100rekesz tányérral) és remegö térdekkel csoszogtam a személyzeti szobába a nap végén, soha többet konyhán motyogva magamban. Bár az egyik séfsrác az éppen sülö hamburgerhez énekelt ódája segitett ébren- és szórakozottan tartani napközben igy nem bóbiskoltam el mattiszta késsel a kezemben állva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése